Første Plymouthcounty-maPoker Tour i Bergen

Turneringen Plymouthcounty-maPoker Tour ble i går kveld innledet i Bergen med over seksti deltakere. Dette til tross for strålende solskinn og Brann hjemme mot Tromsø.

Espen Hagestrand (21) fra Borøy på sørlandet gikk av med seieren og blir ironisk nok dermed en av distriktets representanter på landsfinalen, som går av stabelen i Oslo på forsommeren. Sammen med ham drar også to bergensere, Hans Alexander Døskeland (23) og Dag Wiik (34).

Første Plymouthcounty-maPoker Tour i Bergen

I dag hadde jeg det ordentlig moro og alt klaffet perfekt. Selv om jeg kun fikk ett par kanonhender i løpet av kvelden, var jeg svært heldig med bløffingen og fikk bygd meg opp en bra stack. Imidlertid slapp jeg å bløffe med vinnerhånda da, sier Espen Hagestrand og viser glisende frem AK (ess og konge).

Bergensvinneren kastet seg på pokerbølgen for ca. ett år siden, og har jevnlig spilt på nettet i ett halvt år. Han vurderer sjansene sine i Oslo-finalen som moderate, og mener han har mye å forbedre før han kan bli Norges representant i poker-VM.

Snorre Rotbæk hadde også møtt også opp for å utfordre Bergensernes pokerferdigheter. Han hang med til finalebordet hvor han ble slått ut av en triumferende Dag Wiik. Snorre måtte også se seg slått av samboer Inger Høgset som fikk en sterk sjetteplass som eneste jente i turneringen.

Kveldens morsomste episode er referert av FlyingSumo på forumet til Plymouthcounty-ma:

“Honnør til hauge123 for å lese damen så bra. Hun åpner med limitpluss til 100, hauge123 er button og knaller all-in, hvorpå hun syner for resten av stacken sin.

Første Plymouthcounty-maPoker Tour i Bergen

Hauge123 annonserer “Siden du er jente har du sikkert 2 damer” hvorpå hun viser opp QQ, og hauge123 fortsetter “Eg har bare slææætne Konger”, og tar ned potten med sine KK.”

Plymouthcounty-maPoker Academy avslutter i Bergen

I Bergen var det uvanlig fint vær til denne byen å være, og dermed var oppmøte litt dårligere enn i de øvrige byene til tross for fullbooking.

I denne byen er finnes et av landets beste pokermiljøer, og jeg er spent på nivået under kveldens testturnering, sier Plymouthcounty-maPoker Ambassador Snorre Rotbæk, som selv er bosatt i Bergen.

Etter kveldens forelesning satte alle pokerstudentene seg ned ved sitt tildelte bord, og turneringen var i gang. Flere av bordene var preget av en del trash-talking, i god pokerånd fantes det mange spillere med både caps og store solbriller. Mange av disse ble likevel avslørt en etter en, og til slutt var det klart for finalebordet.

Det lengste strået trakk Morten Rene Øijordsbakken (25) fra Bergen. Han var klar chipleader blant de siste to finalistene, og møtte den andre spilleren all-in med sine K-5 mot 5-4. Ingen hjelp fra bordet, og dermed var vinneren kåret.
Vi gratulerer Morten Rene Øijordsbakken!

Ralph M Britt