Sørlending skal representere Norge og Plymouthcounty-maPoker i Las Vegas

En svært overrasket og gledestrålende Leif-Harald Nesheim (35) fra Kristiansand vant til slutt Plymouthcounty-maPokers norske VM-billett til Las Vegas. Finalen ble avgjort natt til søndag og etter en forrykkende runde med heads up satt han igjen med de dårligste kortene. Imidlertid viser det seg at den opprinnelige vinneren har brutt vilkårene for Plymouthcounty-maPoker Tour og er dermed automatisk diskvalifisert.

Det var duket for pokergalla da bortimot 50 festkledde pokerspillere ruby fortune flash fra hele landet var samlet til den avgjørende finalen i Plymouthcounty-maPoker Tour. Plymouthcounty-maPoker Tour er en gratisturnering i poker som har besøkt ni norske byer denne våren og totalt har nærmere 700 spillere deltatt i de regionale kvalifiseringsrundene.

Leif-Harald Nesheim (35) fra Kristiansand kom på tredjeplass under Plymouthcounty-maPoker Tours kvalifiseringsrunde i Kristiansand torsdag 28. april og kvalifiserte seg dermed til den norske finalen på Grand Hotel. Finalen ble avgjort natt til søndag og etter en thriller av en finale satt han til slutt igjen med de dårligste kortene. Det var klart etter ni timers dyst ved pokerbordene i Plymouthcounty-maPokers landsfinale på Grand Hotel. I etterkant viser det seg at den opprinnelige vinneren har oppgitt falske personopplysninger og dermed brutt vilkårene for Plymouthcounty-maPoker Tour. Ifølge reglene blir han dermed automatisk diskvalifisert og fjernet fra resultatlistene.

Sørlending skal representere Norge og Plymouthcounty-maPoker i Las Vegas

Dermed er det klart – Leif-Harald Nesheim rykker en plass opp på resultatlistene og står nå som vinneren av selveste landsfinalen . Med dette blir han Plymouthcounty-maPokers og Norges representant under sommerens poker-VM i Las Vegas. Der er premiepotten på svimlende 100 millioner kroner. Dette betyr at Leif-Harald Nesheim likevel får oppfylt sin store guttedrøm om å få reise til Las Vegas og konkurrere mot de store gutta. Han får følge av Simen Hansen, målvakt på Runar og ny keeper på landslaget i håndball.

Hva kan jeg si? Jeg er målløs! Dette er faktisk bare den tredje live turneringen jeg har spilt, ellers har det bare vært online og med kompisgjengen. Og nå er neste stopp Las Vegas? Det er bare for godt til å være sant!

Leif-Harald ble kvalifisert gjennom sin tredjeplass fra delfinalen i Kristiansand. Med seg til Oslo fikk han følge av sin beste venn, men fikk også stor støtte av de øvrige reisende fra Kristiansand. Totalt var Kristiansand representert med tre på finalebordet! Leif-Harald har spilt poker i flere år, og det gjør han helst på nettet eller med kompisgjengen sin. Før finalen hadde han forberedt seg ved å lese mye artikler på nettet.

På kjendisbordet var det Simen Hansen som satt igjen med de beste kortene og dermed slår følge med Leif-Harald Nesheim til VM i poker i Las Vegas. Simen Hansen hadde da slått ut et sportslig heat med Frank Løke, Thomas Myhre og Bjørn Einar Romøren i spissen. Etter at vinnerne var kåret festet seiersherrene til de glade morgentimer, vel vitende om at de skal til Las Vegas!

Ralph M Britt